NBS Source
List your products

The Music Box, London using Ibstock's White Gloss WT10 Glazed Bricks – 440 x 65 & 215 x 65mm format

by Ibstock Brick Ltd

  Favourite

Designed by SPPARC Architecture as a place for living and a space for learning, the 14-storey Music Box is a mixed-use development incorporating a campus for the London College of Contemporary Media and 55 residential units, including on-site affordable housing. The three-dimensional projecting brickwork pattern, which required special bricks glazed on all visible surfaces, reads like a sheet of musical notes across the page, providing relief, rhythm and interest. Those able to read guitar tab may recognise that the brick patterns resemble Eric Clapton’s guitar riff in Cream’s song ‘White Room’.

Read more

No featured products in this case study

Contact Ibstock Brick Ltd by clicking the button below to find out which products were used in this case study.

More case studies from Ibstock Brick Ltd

View all case studies from Ibstock Brick Ltd (3)