NBS Source

Large-scale MaxiBeam Wall & Ceiling Project - University Atrium

by Vtec Group

This was a large-scale wall and ceiling project in a 3-storey atrium of a major university reception. Vertical MaxiBeams were specified for the walling, including parts of the stairwell, because of its adaptability. It could accommodate the complex demands of the diverse elevations, with the additional technical challenge of spanning over the large windows. The vertical beams flowed down the inner faces of the atrium and wrapped under the soffit. The ceiling benefitted from our discreet Click-Fix installation method, which ensured beams could be removed individually, as required.

Products featured in this case study

View all products (2)
MaxiBeam

MaxiBeam

More case studies from Vtec Group

View all case studies(20)
Concrete Effect Ceilings at London Hotel

Concrete Effect Ceilings at London Hotel

Complex Wall to Ceiling MaxiBeam Feature - Corporate Office

Complex Wall to Ceiling MaxiBeam Feature - Corporate Office

Cork, Soft Panels & Arctic Moss - Biophilic Office Design

Cork, Soft Panels & Arctic Moss - Biophilic Office Design

MaxiBeam Raft Feature Ceiling in Stunning Offices

MaxiBeam Raft Feature Ceiling in Stunning Offices